DEDON

Lue lisää

Jalkapallokentältä maailman suurimmaksi ulkokalustetuotemerkiksi: DEDON
Voidaan sanoa, että Dedonin historia alkaa sairaspediltä Münchenissä vuonna 1990. Siellä nimittäin Bobby Dekeyser, Bayern Münchenin lupaava nuori maalivahti, oli toipumassa tuhoisasta kasvoihin kohdistuneesta iskusta ja päätti jättää ammattilaisurheilun ja seurata todellista unelmaansa: "Tiesin vain, että haluan olla yrittäjä, ja perustin Dedonin heti sairaalassa." Mutta tie Bobbyn sairaalasängystä tähän päivään oli kaikkea muuta kuin selvä. "Meillä ei ollut mitään ideaa siitä, mitä myisimme", hän tunnustaa. "Ajatuksena oli vain työskennellä yhdessä perheen ja ystävien kanssa viihtyisässä ympäristössä ja luoda yhdessä kauniita asioita."

 

Ainutlaatuinen DEDON-kuitu
Käsinmaalattuja ulkotiloja, raffia-kirahveja Madagaskarilta ja nerokasta keinokuitua – Dedonin ensimmäiset päivät olivat tutkimuksen aikaa – lievästi sanottuna. Ainoastaan kuitu, jonka Bobby oli kehittänyt yhdessä setänsä Seppin kanssa, joka oli asiantuntija muovinjalostuksessa, oli oikeasti lupaavaa. Kätevä, kaunis ja säänkestävä, sehän on täydellinen ulkokalusteisiin, ajatteli Bobby. Mutta miten maailma valloitetaan sellaisella?

Tuotanto Cebun saarella, Filippiineillä
Vuonna 1991 tuli vastaus kysymykseen. Messuilla Kölnissä Bobby löysi täydelliset punottuja rottinkikalusteita filippiiniläiseltä yrittäjältä Cebun saarelta. Kuusi päivää myöhemmin Dedon-kuitu mukanaan Bobby istui lentokoneessa matkalla Cebulle tapaamaan uutta ystäväänsä. Pian sen jälkeen hän ja hänen perheensä muutti Cebulle. Kun he viimein palasivat kotiin kuusi kuukautta myöhemmin, Dedonista oli tullut ulkokalusteyritys.

 

Katseen vangitsevat ulkokalusteet maailmankuuluilta suunnittelijoilta
DEDONin valikoimasta löytyy useita ainutlaatuisia ja innovatiivisia ulkokalusteita lounge-tiloihin ja terasseille. Dedon on vakaasti johtoasemassa ja jo alusta alkaen ollut tunnettu katseet vangitsevista huonekaluistaan. Mallistoihin kuuluvat lounge-kalusteet, tuolit, nojatuolit, ruokapöydät, sivupöydät, ruokailuryhmät ja sohvaryhmät uniikeissa muodoissa. Muotoilu saa usein suurta huomiota ympäri maailman pätevien ja maailmankuulujen suunnittelijoiden ansiosta – mainittakoon heistä Philippe Starck ja Jean-Marie Massaud. 

Nyt 20 vuotta myöhemmin Bobby johtaa maailman johtavaa ulkokalustetuotemerkkiä. Dedon työskentelee jatkuvasti nostaakseen ulkokalusteiden laadun ja muotoilun standardeja, tavoitteenaan edelleen viihtyisien ja eläväisten ulkotilojen luominen. 

Tutustu Dedonin seikkailulliseen maailmaan!